Jun 13, 2016

Sverige forbyr M&M's-godteri


Mener den amerikanske godteriprodusenten skader svensk varemerke.

Category:General 

Fram til 1998 hadde Mars en avtale med den svenske sjokoladeprodusenten Mondelez, som selger sjokoladekuler under varemerket «m» i Sverige. Så lenge Mars holdt sine fargerike sjokoladekuler M&M's utenfor det svenske markedet, og heller solgte i resten av verden, kunne de to varemerkene sameksistere i skjønn harmoni.

Selv om avtalen opphørte i 1998, valgte M&M's å holde seg unna Sverige fram til 2009. Da kom godterigiganten med full kraft inn på det svenske markedet - det må de betale for nå.

Fra 30. juni
Konsernet Mondelez, hvor produktnavnet i Sverige er Marabou, har gått rettens vei for å stoppe salg av M&M's i Sverige, og så langt har de vunnet fram i alle rettsinstanser.

Nå foreligger dom fra Svea hovrett (tilsvarende lagmannsretten), som betyr at det vil bli forbudt for Mars å selge M&M's i Sverige fra 30. juni, skriver bransjenettstedet Brandnews.

Dette er den tredje seieren i retten for Mondelez. Først vant de fram markedsdomstolen, tingretten og nå altså lagmannsretten. Mars har fram til 30. juni å anke saken til svensk høyesterett.

Grunnlaget for dommen er at retten mener det er nærmest umulig for forbrukerne å skille produktene, og legger vekt på at m var først på markedet.

Sjefjurist Magnus Ahlgren i det svenske patentverket, sier han ikke tror høyesterett vil ta saken. 

authorarticle: Master3395

image: 

keywords: M&M, sverige

Sponsored Ads:

Sponsored Ads: